Webdesign by
START Groente en fruit Derde persoon Succes Gelukkig Koolhydraten Bamboe zout Ons doel Nieuws Contact

"Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voedsel"

Water als 1 van de 5 elementen uit de Chinese wijsheid

Hout als 1 van de 5 elementen uit de Chinese wijsheid

Aarde als 1 van de 5 elementen uit de Chinese wijsheid.

Metaal als 1 van de 5 elementen uit de Chinese wijsheid.

Vuur als één van 5 elementen uit de Chinese wijsheid.

3 redenen om bij voorkeur bamboezout te consumeren  en geen tafelzout, keukenzout of zeezout.

Met bamboezout gaan we terug naar Oosterse wijsheid. Volgens de Oosterse filosofie is alles in de wereld gevormd door de 5 elementen. Deze 5 elementen zijn metaal, hout, water, vuur en aarde.

Niets weerspiegelt de kracht van vuur zo goed als 9 x gebrand bamboezout. Bamboezout ontstaat uit de vijf elementen. Metaal door haar rijkdom aan mineralen en sporenelementen, hout door de bamboe, water van de Gele Zee, vuur vanwege het 1 tot 9 maal branden op heel hoge temperaturen en aarde vanwege de rode Koreaanse bergklei die gebruikt wordt om de bamboekoker af te sluiten. Lees ook: Wat is bamboezout?

Bamboezout als symbool van vuur in de 5 elementen

Branden geeft het ontstaan van nieuw leven aan.

Fleur de sel krijgt meer energie en andere positieve eigenschappen door het 1 tot 9 x te branden in bamboe. Bamboezout krijgt haar belangrijkste eigenschappen dus door het branden.

Branden of roosteren is de beste drager om iets dat slecht is, weer goed te maken.

In het Verre Oosten staat vuur gelijk aan energie. Vuur kan veel kapot maken, maar vuur kan energie ook veranderen, verwijderen en vrijgeven. Vuur verandert de eigenschappen van zout.

Vuur is ook een wetenschappelijke methode om de kwaliteit van substanties, zoals zout, te verbeteren. Verhitting op hoge temperaturen verandert de eigenschappen van stoffen.

 Branden op vuur met hoge temperaturen, de manier waarop bamboezout gemaakt wordt, verwijdert ook zware metalen en andere stoffen die verdampen door de hitte.

Volgens oude Chinese wijsheid moet zout verhit worden

In de ‘Compendium of Materia Medica’ schrijft de grote Chinese medische wetenschapper Li Shi Zhen dat zout voor gebruik gebrand moet worden.

De rede waarom zout gebrand zou moeten worden?

Door het branden van zout worden de contaminaties verwijderd en de energie die het zout bevat geactiveerd. Zout wordt medicinaal zout als het 1 tot 9 maal gebrand is.

En we consumeren teveel tafelzout. Het zit in alles. Gebruik het daarom thuis niet meer. Tafelzout neigt bloeddruk te verhogen is medeverantwoordelijk voor diabetes en andere ziekten. Bamboezout is helend. Het balanceert de bloeddruk en de bloedsuiker in je bloed. Het neutraliseert en verwijdert toxische stoffen. Bamboezout levert spoorelementen en versterkt ons immuunsysteem

Het hart kan geen kanker krijgen door de grotere aanwezigheid van zout.

Dr Michael Alderman, voorzitter van de epidemische afdeling van de Albert Einstein School voor Geneeskunde in de Bronx, New York, heeft hier duidelijk een  mening over:


“Tekort aan zout, verhoogt de mogelijkheid van plotseling overlijden.”

In zijn publicatie in de Lancet in 1970 waarin hij zijn studie publiceerde met 11.346 Amerikanen concludeerde hij dat 1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.


1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

Het volgen van een laag zout dieet doet meer kwaad dan goed. Hij kwam ook tot de ontdekking dat minder zout eten, de bloedvaten doet samentrekken en een hormoon activeert die het risico op hartaanval verhoogd. 1


In 2006 publiceerde The American Journal of Medicine dat :

“de kans op overlijden met 28% stijgt en de kans om te overlijden aan hart en vaatziekten met 37% als we te weinig zout zouden eten. (Minder dan 6 gram zout per dag)”

Als dit nog niet genoeg is concludeerde een grote studie met 207.729 mensen tussen de 25-75 jaar oud dat er een verband bestond tussen minder zout eten en een groter risico op overlijden. 2 Zij die het minste zout aten (1,7g à 2 ,64g) hadden het grootste risico op sterfte in het algemeen en op hartfalen in het bijzonder. Zij die het meeste zout aten (7,89 à 11,52g) hadden het laagste risico of sterfte en hartfalen in het bijzonder.

Het hart is het orgaan met het hoogste gehalte aan zout van alle organen. Dit om optimaal te voldoen aan zenuwimpulsen en spiercontracties. Het hart heeft meer zout nodig dan andere organen.

Heb jij je al eens afgevraagd waarom het hart geen kanker kan krijgen ? Volgens de Koreaan Park, Si-Woo is dit door de grotere aanwezigheid van zout in het hart. Bamboezout en zeewieren zijn een ideaal supplement om je zout en spoorelementen aan te vullen3.

Is weinig zout eten echt gezond? Leidingwater bevat meestal chloor.  Chloor is slecht voor onze darmen en daarom slecht voor ons immuunsysteem en gezondheid

Dag chloor in leidingwater zegt bamboezout.

Om leidingwater zuiver te houden van allerlei bacteriën wordt meestal chloor toegevoegd. Dat lijkt ok maar is helemaal niet ok voor onze darmen. In ons maag darmkanaal zitten 1,5 kg bacteriën die we nodig hebben een goede spijsvertering en onze weerstand. Chloor in leidingwater zal ook onze essentiële bacteriën doden.

Daarenboven kan chloor in leidingwater een reactie aangaan met organische stoffen in het water en de leidingen. Hierdoor kan de kankerverwekkende stof ‘trihalomethaan’ ontstaan.

In onze lichaamscellen breekt trihalomethaan zeer traag af en wordt opgeslagen in onze vet cellen. Waar het zich kan accumuleren en ons DNA schade aanricht en onze immuniteit verminderd.

Soep eten of thee drinken doe je best zonder kraantjeswater met chloor te gebruiken. 2de grote nadeel van chloor is hypochloriet

Soep eten of thee drinken is gezond maar minder gezond met kraantjeswater.

Bamboezout helpt!

Hetgeen een ontsteker is van vrije radicalen. Een van de grote nadelen is hypochloriet de vet cellen in ons lichaam kan scheiden van vitamine E bijvoorbeeld. Waardoor acne, eczema, psoriasis op de loer liggen of er het gevolg van kunnen zijn.

Ook gesplitst of dof haar kunnen het gevolg zijn van leidingwater met chloor omdat hypochloriet de natuurlijke componenten van het haar afbreekt. Hypochloriet is zeer onstabiel, lokt veel oxidatie uit, oppassen geblazen. Hypochlorieten worden ook gebruikt als bleekmiddel. Vetzuren (bvb plantaardige olie) en hypochloriet zijn vijanden van elkaar. Je bent gewaarschuwd.

Bamboezout geeft elektronen af aan hypochloriet in leidingwater en splitst hypochloriet op in chloor ionen en water. Zeezout of zout kunnen dat niet.

Testen met bamboezout, handgeschept zeezout en geraffineerd zeezout tonen duidelijk aan dat alleen bamboezout de reducerende kracht heeft om hypochloriet in leidingwater volledig te verwijderen. (5)

Het mogen duidelijk zijn dat alle zout soorten niet gelijk aan één noemer zout. Zo zijn ook niet alle blondjes gelijk aan elkaar. Bamboezout, handgeschept zeezout en geraffineerd zeezout vallen allen onder de noemer zout. Maar het proces waarmee bamboezout gecreëerd wordt ,doet andere chemische reacties in ons lichaam ontstaan. Bamboezout is veel bioactiever hetgeen onze gezondheid ten goede komt

Tip : soep eten of thee drinken?

Het toevoegen van een beetje 9 x gebrand bamboezout of een normale zoutportie van 2 x gebrand bamboezout in je kraantjewater doet wonderen met je gezondheid.

Bamboezout verbetert ook de kwaliteit van dranken en eten. Bamboezout kan de minder gezonde (oxiderende) drank of levensmiddelen, gezonder maken (reduceren) waardoor afvalstoffen en toxines gemakkelijker het lichaam kunnen verlaten. Gezond eten en gezond drinken, bamboezout helpt.

Leidingwater bevat meestal chloor.  Chloor is slecht voor onze darmen en daarom slecht voor ons immuunsysteem en gezondheid

Het is ook aangeraden om in flessenwater bamboezout toe te voegen.

0,5 gram per liter maakt je lichaam gelukkig. De ontgiftende kracht van water vergroot enorm in slechts enkele seconden tijd met een beetje bamboezout.
Ook sterk aanbevolen bij thee, soep, en alle gerechten die veel water opnemen zoals rijst en spaghetti